WIP: Darth Revan

Expanded Universe: Asajj Ventress, Mara Jade, Nihilus, Revan, Visas Marr, Guri, Starkiller
http://www.theflagshipeclipse.com/
ODPOWIEDZ
M501

WIP: Darth Revan

Post autor: M501 »

Hej, bardzo zależy mi na przyjęciu do 501st, ale mam problem ze zbroją i hełmem Revana. Mam piankę Eva 2, 3 i 5mm, ale dowiedziałam się, że sama pianka nie wystarczy i potrzeba czegoś trwalszego. Nie bardzo wiem czego użyć, czy spienione pvc, czy wystarczy czymś pokryć piankę? Może lakierem do drewna? Czym potem pomalować? Budżet niestety mam skromny, ale zapał myślę że spory:)
Bardzo proszę o pomoc 😁
Awatar użytkownika
Jok
Polish Garrison GML+PMS Leader / Eagle Base
TKID: 8665
Kontaktowanie:

Re: WIP: Darth Revan

Post autor: Jok »

Możesz spróbować to zalaminowac wikolem tak jak mówisz albo zywica. To powinno wystarczyć. Pianka niestety jest elastyczna i na żywo widać że nie pokryta niczym pianka nie wygląda jak metal który ma imitować. A jeśli Ci to nie wyjdzie to spróbuj że spienionego PCV. Dwa revany które robiłem miały właśnie z tego zbroje
M501

Spróbuję na razie żywicy, dziękuję!!
Awatar użytkownika
BountyHunter

Post autor: BountyHunter »

Hej
Zdecydowanie pcv spienione, trwale, nie gniecie sie, latwo skleic. Wiecej pracy przy obrobce ale trwalszy efekt... nie pognie sie, nie wgniecie a przy grubosci 1-2 mm latwo 'ugniesc" powierzchnie do stanu jaki potrzebujesz. 1-2 mm oczywiscie na warstwe zewnetrzna - pod spodem jednak musi byc cos grubszego- tak na 'kanapke" pianke eva pozostawmy cospleyowcom od mangi ;)

BH
zwą mnie Gragon Dett...
życie zaczyna się tam, gdzie kończy się zasięg rusznicy...
M501

Przepraszam, że tak późno, ale dziękuję!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Flagship Eclipse”