dziś (jak widać po temacie) zajmiemy się sprzętem kadry dowódczej Armii Republiki. W zeszłym tygodniu fan spod Wrocławia (Krzysiek) do swojej kolekcji dołączył kolejne po jetpacku elementy wyposażenia Commandora Cody'ego. Czas więc zaprezentować, bo jest się czym pochwalić:
Jetpack
Wykonany oczywiście w Stanach (kto i za ile odsyłam do Kamino Armory) z takiej samej żywicy z jakiej wykonywane są hełmy, wypełniony pianką dla usztywnienia i wzmocnienia konstrukcji. Składa się z dwóch części.
Cena moim zdaniem przystępna (tzn. spodziewałem się znacznie wyższej), a sam jetpack bardzo zacny.
Oprócz tego tasiemka na biceps, zgodnie stwierdziliśmy, że nadzwyczaj droga jak na to czym jest, natomiast jak ktoś nie chce się bawić w szukanie lub robienie, to jak najbardziej.
Hełm
Hełm od tego samego producenta co mój nowy ROTS. Zestaw składa się z hełmu i kompletu dodatków tj. 'daszek', kamerka i antenka.
Zdecydowanie najlepszy obecnie dostępny (jeden z niewielu zresztą) dla Cody'ego, wyróżnia się po pierwsze jakością wykonania. Tak jak przy hełmie 'grunt'- zewnętrzna warstwa jest od wewnątrz wzmocniona szarą, co oczywiście dodaje wagi, ale sprawia że hełm wydaje się (i pewnie jest) solidniejszy i wytrzymalszy- na pewno nie będzie prześwitów ani szczególnie cienkich miejsc na powierzchni. Po drugie i moim zdaniem ważniejsze- zgodność z oryginałem- tutaj praktycznie perfekcyjne. Warto obejrzeć temat z