Chciałem wkońcu na forum PO zaprezentować swój osobiście w 100% wykonany przeze mnie pancerzyk Shadow scout'a

Narazie chcę wam pokazać zdjęcia a technologiczną część opiszę dokładniej puźniej

Jestem na studium technik inscenizacyjnych teatru i telewizji w wwa i mam praktyki w Teatrze wielkim w pracowni modelatorskiej gdzie wykonałem owy pancerz
w skrócie technologia wyglądała tak że lepiłem wpierw części z plasteliny, następnie zalewałem ulepione formy gipsem gdzie powstawała forma negatywowa, następnie po wyschnięciu form "namaszczałem" wazeliną teh. formy i wlewałem do niej gips by mieć forme pozytywową - wypukłą. Po skuciu zewnętrznej formy negatywowej z powstałej w ten sposób pozytywowej po wyschnięciu szlifowanie i tkzw. kopyto gotowe. następnie na stół próżniowy - (vacuum table). następnie nałożenie primera do plastiku w spray'u i końcowo lakier akrylowy czarny połysk - i tak każdy element po kolei wiec troszke roboty było
Jak znajde odrobine wiecej czasu wstawię zdjęcia z produkcji
Proszę was bardzo o oceny

PS: TAK! wiem że gumiaki!

Najsłabsze elementy wg mnie to kolanniki i te konne kalosze

Do zdjęć dostałem od swojego szefa w teatrze plastikowe MP-40 - Ale tylko do pozowania

Blastech'a zrobię wkrótce i jeśli czasu mi starczy miecz świetlny do pasa - jako trofeum

i zasadnicze pytanie bo cały czas nie jestem zdecydowany - To jest shadow, blackhole czy storm commando ?